News-story in English to be found through the following link:

https://www.linkedin.com/pulse/tech-college-greenland-signs-memorandum-understanding-tove-madsen?trk=pulse_spock-articles

KTI underskriver et Aftalememorandum (Memorandum of Understanding) med Nunavut Arctic College, om begrænset gensidig udveksling af studerende, lærerkræfter og videndeling

Nunavut (inuktitut: ᓄᓇᕗᑦ) er det største, mest nordlige Canadiske område og det mindst befolkede med omkring 38.000 indbyggere ialt. Grønland er den største ø i verden med omkring 56,000 indbyggere.  

Som arktiske naboer har de respektive befolkninger i Nunavut og Grønland mange ting til fælles: arktisk klima og global opvarmning samt generelle udfordringer og muligheder for den befolkning der bor og arbejder i disse arktiske områder.

Nunavut har ihærdigt arbejdet på at knytte tættere bånd med Grønland siden år 2000, hvor et "Aftalememorandum om Samarbejde" blev underskrevet med den daværende regering i Grønland.

Dette aftalememorandum blev fulgt op med en fælles kommuniké mellem undervisningsministrene i Nunavut og Grønland i 2001 vedrørende den fortsatte udveksling af viden og praktiske erfaringer mellem Grønland og Nunavut. I 2006 underskrev Nunavut og Grønland et "Bilag om  Handel til  Aftalememorandummet  Omkring  Samarbejde". I 2011 og 2012 underskrev Nunavut og Grønland et "Tillæg til  Aftalememorandummet om  Samarbejde" (uddannelse) og et "Tillæg til Aftalememorandummet Omkring Samarbejde" (kultur og sprog).

Paul Quassa, Undervisningsminister, Nunavut, ser nu frugten af ​​mange års målrettet arbejde for at bringe de arktiske samfund tættere sammen gennem den fælles underskrivning af et Aftalememorandum med Jokum Møller, Forstander, KTI. En begyndende samarbejdsaftale mellem Nunavut Arctic College og KTI - aftalen blev underskrevet torsdag den 12. maj 2016.

Aftalememorandummet er gældende for KTI's fagskoler: Jern og Metalskolen, Nuuk, samt Bygge og Anlægsskolen og Råstofskolen i Sisimiut.

Aftalen giver mulighed for aktivt at begynde at samarbejde omkring udvikling af undervisning i det arktiske under fælles samfundsforhold og problemstillinger og de nye muligheder fremtiden byder for Nunavut og Sisimiut.