Sisimiuni Unnuk Kururisiorfik - Sisimiut Kulturnat 2018

Kulturnattens mange tusinde besøg på tværs af Sisimiut skaber nye forbindelser, og alle lærer deres by bedre at kende. Det er en aften der styrker både fællesskab og tilknytning. 

KTI Råstofskolen holdt åbent hus den 20. januar fra 18:00-22:00. Der var 25 åbne huse i byen: institutioner, kommunale bygninger, museum, brandstation, skoler, posthus, osv. Byens busser kørte gratis rundt med borgere fra kl. 17 til 23.

Allerede kl. 16:20 bankede de første glade børn på Råstofskolens dør! 

NARSSUK, Vestenvindens Inuit Gud viste sig som et kæmpestort barn lørdag aften. Det siges at vestenvinden skabes, når NARSSUK vifter med sin omfangsrige ble af rensdyrskind. Vinden var så stærk, at Råstofskolen måtte opgive de traditionelle levende fakler langs med indkørslen.

At besøge Råstofskolen er en lille smagsprøve på skolens uddannelser og kurser (brochurer uddeltes på grønlandsk for Maskinentreprenør og Minesvend). Denne aften er skolen også en meget stor maskinlegeplads for livlige og glade børn.

Råstofskolens hjælpere hjalp børn op og ned af maskiner, og viste hvordan de bruges. Mange voksne havde spørgsmål om både skole og maskiner - så det var en travl aften for alle.

På trods af stormen og kulden kom en stadig strøm af familier med børn forbi Råstofskolen hele aftenen. Der blev prøvet maskiner, og "kørt" og dyttet i skolens busser i lydhøre maskinhaller :-)

De mange hundrede besøgende spiste alle småkagerne, og dertil flere kilo logo-bolsjer.

En stor tak til Emma fra Kollegiets køkken for hjælp med kaffen hele aftenen - og til Asaf for dejlige sandwich til skolens frivillige.

5 energiske elever fra KTI Råstofskolen (1. års elever) hjalp til sammen med 3 GUX elever. De ankom alle inden 17:00, og blev trofast til kl. 22:00. Så fik de sidste børn at vide ”nu lukker Råstofskolen desværre”. Vi var alle godt trætte!

Tak til et super sejt hold hjælpere – den bedste hjælp til dags dato!

Kulturnattens mange fordele for Sisimiut:

•Styrker kulturen gennem besøg af kulturelle steder, og giver ny fornemmelse af byens lokalkultur

•Mulighed for alles deltagelse i den kulturelle scene

•Mulighed for afslappet at opleve skoler og uddannelser på nært hold

•Mulighed for at lære virksomheder og organisationer at kende

•Enestående mulighed for at besøge steder man ikke kender

Sisimiuts Kulturnat viste igen byens borgere de mange skatte den råder over, og alle de spændende muligheder som tilbydes byens borgere.