Uddannelseskaravanen 2021: 4 timers fremstilling af uddannelsesmuligheder i MINIHALLEN, Nalunnguarfiup Atuarfia, Sisimiut

09:30 -11:15      Nalunnguarfiup Atuarfia Skole 2, ældste skoletrin & Nutaaliorfeeraq elever

11:45 - 13:30     Minngortuunnguup Atuarfia, Skole 1,  ældste skoletrin Skole & Majoriaq elever

Sisimiuts folkeskoleelever: optimal præsentation af uddannelser til skolernes ældste klassetrin

Præsentation af mulige uddannelser for de ældste klassetrin var dette år planlagt, så eleverne fik mest muligt ud af deres besøg i MINIHALLEN. Derved fik de besøgende institutioner og virksomheder også en interessant sparring med byens folkeskoleelever. Så stor tak til lærere og skolevejledere i Sisimut!

Introduktion af Uddannelseskaravanens uddannelser for Sisimiuts folkeskoleelever

Folkeskoleklasserne var delt i 2 med hver deres klasselærer. Hver klasse fik 10 minutter ved hver uddannelsesstand. Her stillede eleverne spørgsmål, og tog notater. De skulle ikke besøge alle virksomheder eller institutioner, men ca. hver anden besøgende uddannelse.

Efter endt besøg i MINIHALLEN tog eleverne tilbage i klassen, hvor de fik 30 minutter til at forberede deres individuelle præsentationer. Hver klasse afsatte en time til elevernes  præsentation af besøgte uddannelser. På den måde fik folkeskoleeleverne dækket alle uddannelseskaravanens muligheder for hinanden.

KTI Bygge- Anlæg & KTI Jern & Metal præsenterer erhvervsuddannelser

KTI Bygge- Anlæg oplyste om erhvervsuddannelser med et ”kanon” hold af 7 meget engagerede KTI lærlinge. 

KTI Jern & Metal viste sine faglærte uddannelser under kyndig vejledning af Skolevejleder Bitten Høgh-Dam. 

KTI lærlinge fortæller om håndværkeruddannelser

KTI elever fortalte opmødte folkeskoleelever om at blive uddannet som tømrer, VVS-energimontør, maler, KTI Arktisk Bygningsarbejder, Forskalling (startet 11. oktober 2021) og KTI Arktisk Bygningsarbejder, Nedrivning (starter 1. februar 2022).

Der blev også tid til lidt sjov med en VVS rørsamlingsopgave. Den var meget populær hos eleverne. Samlingsopgaven blev udført mens de hørte om rørsamling med vinkelmuffer, nippelsrør, tee-stykker og spidsmuffer, fortalt af den oplagte VVS energimontør lærling, Aqqalukuluk.

En kæmpestor tak til det seje KTI lærlingehold

Aqqalukuluk Berthelsen, VVS-energimontør, Sofie-Kristine Karlsen, maler, Malik Kristensen, tømrer, Tiga Larsen, tømrer  + 3 grundforløb 1 tømrerlærlinge: Michael Steenholdt, Tony Lundblad og Leo Huch.

KTI’s lærlinge gjorde et enestående stykke arbejde med kun 1 pause på 30 minutter fra kl. 09:30-13:30.

Det er noget af en bedrift, at skulle fortælle så mange folkeskoleklassers elever om håndværkeruddannelser. En opgave de alle bestod i fornem stil. Mange folkeskoleelever fik nye fremtidsmulgheder forklaret af næsten jævnaldrende. Det kan simpelthen ikke blive bedre!

Sisimiuts folkeskoleelever fik sig en spændende uddannelsesoplevelse berrettet af en flok ualmindelig vindende lærlinge og rollemodeller.