Sisimiut Kulturnat 2023: Teknikimik Ilinniarfik KTI & Maskinmesterskolen København deltager med maskinmesteruddannelsen 

Efter 3 års dvale grundet Corona åbnede SISIMIUT KULTURNAT 2023 med deltagelse af  21 kultur- og uddannelsesinstitutioner, offentlige kontorer og myndigheder, virksomheder, foreninger, og andre organisationer.

Kulturnatten gav borgerne i Sisimiut mulighed for at skabe nye forbindelser, og lære nyt om Grønlands nye maskinmesteruddannelse af studerende og undervisere.

Tech College Greenland og Maskinmesterskolen København holdt åbent hus i 6 timer den 21. januar 2023. Byens borgere, unge og gamle, folkeskole- og gymnasieelever og deres familierm, fik en smagsprøve på maskinmesteruddannelsen.

M1 første semester studerende demonstrerede hvordan de arbejder med køleanlæg, drejemaskine, fræsemaskine, ”pneumatisk anlæg demonstration”, og lidt praktisk el arbejde.

Som en særlig attraktion viste maskinmestereleverne hvordan man servicerer en BUKH 4-takts-dieselmotor, hvordan den virker, og hvordan den startes med håndsving! Det var et stort hit blandt alle unge (og ældre).

På trods af hård kulde kom mange besøgende forbi Værkstedskolen, og holdt maskinmesterklassen travlt optaget med forklaring og demonstration af deres maskinarbejde.

Stor tak til M1 maskinmesterstuderende for en sej fremvisning af den nye maskinmesteruddannelse!

En særlig tak til Sisimiut mandekor som kom forbi KTI/MSK Værkstedskolen og sang de 2 sange for aftenens sidste besøgende. Det var en meget smuk og hjertevarmende oplevelse. Qujanarujussuaq

Kulturnatten 2023 fordele for Sisimiut:

•Gav byens borgerne mulighed for aktivt at opleve byens nye maskinmesteruddannelse 

•En god mulighed for selv at spørge om maskinmesteruddannelsen, og høre om uddannelsen fra en studerende

KUTURTNAT 2023 var vellykket på grund af en stor og ihærdig indsats fra maskinmesteruddannelsens undervisere og studerende.

Tak til alle der var med til at gøre KULTURNAT 2023 til en succes for Teknikimik Ilinniarfik og Maskinmesterskolen København