Et Råstofskolen besøg med fremtidsværdi

Råstofskolen havde i mandag den 26. februar besøg af 23 glade Nalunnguarfiup Atuarfia elever og deres klasselærer Kristiane Hinrichsen (Sisimiut).

Meget få elever fra de små klasser i folkeskolen får indsigt i fremtidige arbejdsmuligheder, eller bliver introduceret til realistiske karrierer. Mange børn mangler bevidsthed om den arbejdsverden som omgiver dem. De mangler viden om de muligheder som eksisterer for at kunne forsørge sig selv senere i livet. Indsigt i arbejdsmuligheder giver bedre forståelse af videreuddannelser, når de er færdige med folkeskolen.

Den globale udvikling kræver, at man i mange dele af verden må tænke ud af boksen fordi de vante arbejder forsvinder. Vigtigheden af en tidlig introduktion til fremtidige karrieremuligheder er ens for alle, og bliver idag undersøgt af researchere verden over. 

Besøget på Råstofskolen var derfor mere end blot en mulighed for at kigge på store maskiner. Det var mere end at kunne undersøge maskinerne, og under opsyn klatre op i dem.  

Muligheden for at lære en maskine bedre at kende på nært hold er med til at udvikle bevidsthed og respekt for arbejder, hvor man bruger maskiner.    

Hvad får en 1. klasse ud af et Råstofskolen besøg

  • Et besøg er med til at udvikle en positiv holdning til arbejde
  • Et besøg er en lille test af en voksenrolle og en arbejdsrolle 
  • Et besøg er lidt forståelse af en erhvervsskole, og hvad elever laver der

Allervigtigst: Et aktivt besøg giver de små poder lidt forståelse af sigselv som person, hvor egne interesser og evner ligger.

Det var nemt at se, hvilke elever der havde naturlig interesse for maskiner, for eksempel. Så besøget var et lillebitte udviklingsmæssigt skridt fremad, selv for elever der ikke fandt Råstofskolen alt for interessant.

Besøget gav også mulighed for at danne tanker omkring arbejde og skolegang, inklusive deres egen. Små tanker der i løbet af folkeskolen kan blive til ønsker om at uddanne sig videre.

Råstofskolen glæder sig til at modtage flere folkeskolebesøg!