Teknikimik Ilinniarfik KTI modtager maskinstyring fra Scantruck

KTI Råstofskolen modtager nyeste Topcon udstyr til maskinstyring.

KTI Råstofskolen uddanner elever og kursister efter international norsk standard. Nyt Topcon udstyr giver mulighed for at opnå endnu højere niveau af kendskab og erfaring med nutidig maskinstyring. Topcon er japansk fremstillet, og tilbyder præcis placering af maskiner, hvilket forenkler arbejdsprocessen, og er med til at forhøje arbejdskvaliteten.

Nordjysk Entreprenør Materiel, N.E.M. er forhandler for Scantruck i Danmark, som er Komatsu importør. N.E.M. forhandler Komatsu i Grønland, så KTI Råstofskolen er nu godt klædt på til både erhvervsuddannelser og kurser.

N.E.M. leverede Topcon 3D-anlæg til fire af skolens entreprenørmaskiner: WA380-6 gummihjulslæsser, PC210LC-8 gravemaskine, D51PX-23 dozer og  GD555-5 grader. Derudover 1 Topcon-landmålingsudstyr til oplæring i præcise målinger.

Salgsdirektør Jesper Nørgaard, N.E.M. A/S sendte et hold af maskinstyringseksperter med leveringen af Topcon-3D anlæg til KTI Råstofskolen. Her klargjorde de maskinerne og monterede anlæggene. På nuværende tidspunkt er maskinstyring ikke udbredt i Grønland, men Nørgaard vurderer, at kendskab til Topcon 3D udstyr kan være med til at styrke efterspørgslen.

Fra Scantruck ankom en instruktør til undervisning i Topcon udstyrets anvendelse. Jan Larsen, Technology Products Manager, Komatsu Smart Construction/Topcon, gennemgik sammen med KTI Råstofskolens faglærere brug af anlæggende. Råstofskolen kan nu undervise elever og kursister i brug af Topcon udstyr. Det er en unik mulighed for kendskab til nutidens avancerede maskinføringsmetoder.

Grønlands store anlægsprojekter (lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq) har stort behov for dygtige maskinførere, der på sikker og ansvarlig vis kan arbejde med projekternes mange entreprenørmaskiner. KTI Råstofskolens uddannelseschef, Hans Hinrichsen, er meget glad for, at skolen nu kan tilbyde ny teknologi i undervisningen. Maskinføringskurser er populære, og uddanner årligt ca. 48 maskinførere. I 2020 tilføjes 2 ekstra kurser så hele 72 kursister nu får mulighed for certifkat i moderne maskinføring.