Teknikimik Ilinniarfik KTI besøger Aasiaats folkeskoleelever og præsenterer KTI's faglærte og korte uddannelser

Folkeskolen Atuarfik Gammeqarfik i Aasiaat er et eksempel på den stærke udvikling Grønlands byer har undergået de sidste 60 år. Gammeqarfik havde i slutningen af 1960’erne det største elevtal af alle grønlandske folkeskoler, over 1100 folkeskoleelever. I dag er skolens elevtal lige omkring 400. Gammeqarfiks stærke fundament er et aktivt og nært forældresamarbejde, hvilket var tydeligt under borgernes besøg af Uddannelseskaravanen 2023. Et meget stort antal af byens familier kom forbi med børn i skolealderen.

Teknikimik

Ilinniarfik KTI lærlinge præsenterer deres faglærte uddannelser

KTI's faglærte uddannelser blev forklaret byens folkeskoleelever af KTI lærlinge, VVS-energimontørlærling May Marie Karlsen, og tømrerlærling Jens Olsvig. De fortalte begge livligt om deres uddannelser. Begge lærlinge var udlånt af Ove Hansen, ejer af Aasiaat VVS ApS.

Det var en stor fornøjelse og meget imponerende at se de to lærlinge fortælle folkeskoleelever om deres praktik og skoleophold. Gammeqarfik folkeskoleelever kom forbi KTI udstillingen hele formiddagen (08:30 – middag). Både May Marie og Jens var så optaget med at fortælle, at de ikke havde tid til pauser. Man kunne både se og føle, at begge lærlinge har gode mestre, og at de allerede har oparbejdet en stor portion stolthed over deres respektive håndværk.

En passion for at løfte folkeskolens undervisning gennem eksempler fra håndværk og praktisk arbejde

Ove Hansens store livspassion er at løfte folkeskolens niveau ved at gøre undervisning mere forståelig og tiltrækkende for folkeskoleelever. I Aasiaat er der et godt samarbejde mellem Atuarfik Gammeqarfik og byens virksomheder. Lokale håndværkere er vikarer i folkeskolen, hvor de fortæller elever om deres arbejde og inspirerer dem til at tage en uddannelse.

Matematik bliver meget sjovere og nemmere at forstå, når forklaringer følges op med arbejdseksempler (VVS eller tømrer).

Med en kæmpestor tak for lån af energiske Ove Hansen lærlinge - samt en ligeså stor tak til seje May Marie Karlsen og Jens Olsvig.