KTI Bygge- Anlæg afholder PKU kursus i installation og vedligehold af kunstgræsbaner

KTI har de sidste 8 dage afholdt et spændende PKU kursus i installation og vedligehold af kunstgræsbaner. Kunstgræsbaner findes efterhånden over hele Grønland, da materialet er særdeles anvendeligt og praktisk for udøvelse af sport under arktiske forhold.

KTI’s PKU kunstgræsbanekursus

KTI's kursister fik deres praktiske hands-on erfaring med kunstgræs på KTI’s multibane som flittigt bruges af KTI’s elever og Sisimiuts lokale ungdom.  

Multibaner er utrolig gode for unge, da forskning viser at udøvning af mere end 1 sport giver bedre atletisk udvikling og færre sportsrelaterede uheld. Multisport giver sundhed og trivsel, og er med til at udvikle en bred række færdigheder og bevægelser.

PKU kunstgræsbanekursus: teori og færdigheder

KTI’s kursus gav grundlæggende viden om udlægning og vedligehold af kunstgræsbaner for både faglærte og ufaglærte. Kurset blev undervist af en dansk kunstgræsekspert samt et energisk professionelt kunstgræs installationsteam fra Estland (Connectsport OÜ).

Det var spændende at følge kursisterne fra aftagning af multibanens gamle kunstgræs til opgaver ved nedlægning af nyt kunstgræs. I løbet af 8 kursusdage modtog deltagere grundig teoretisk viden om kunstgræs og vedligehold af samme. De fik samtidig praktisk undervisning i udførelse af installation af kunstgræs. 

PKU kunstgræsbanekursister får færdigheder af ekstern UNISPORT underviser og Estlandsk Connectsport OÜ installationsteam

  •   Gennemgang af kunstgræstyper og systemer
  •   Vedligehold af kunstgræsbane (årlig og ugentlig)
  •   Reparation af mindre kunstgræsbaneskader
  •   Installation af kunstgræsbane
  •   Limning af kunstgræs
  •   Lægning af granulat/sand og børstning

Et stolt hold af KTI Bygge- Anlæg PKU kursister kunne ved endt kursus se resultatet af 8 dages teoretisk undervisning og praktisk arbejde med kunstgræs installation.