Sisimiut CSR Borgermøde nr. 2, den 21. August 2017 – afholdt på Råstofskolen

Der var fuldt hus i torsdags på Råstofskolen da North American Nickel afholdt Sisimiut CSR Borgermøde nr. 2  i en spændende præsentation af mineprojektet i Maniitsoq. Mark Fedikow (North American Nickel’s præsident) fortalte om hvor langt projektet er kommet.

Licensområdet i Maniitsoq er kæmpestort, i alt et 2,985 kvadratkilometer. Det er et nikkel sulfid udforskningsprojekt med værdifuldt kobber, kobolt, platin og palladium. Området ligger øst for Maniitsoq med gode muligheder for året igennem at transportere materialer ud af området.

Der er 3 faser når man begynder på at udvikle en mine: Fase 1: Efterforskning, Fase 2: Fremskreden Efterforskning og udvikling samt Fase 3: Endelig minedrift og forarbejdning.

North American Nickel befinder sig stadigvæk i Fase 1, Efterforskning. Når resultatet af arbejdet i 2017 ligger klar til efteråret. ved man om selskabet kan gå videre til fase 2.

I 2017 har arbejdet i Maniitsoq hovedsageligt været i 3 områder: geofysisk kortlægning via helicopter, som har den fordel at meget store områder kan kortlægges på kort tid i sammenligning med håndholdte redskaber. Der er også foretaget overfladeprospektering og taget fjeldprøver. Endelig har man i 2017 planlagt at udføre ca. 11,000 meter Diamond Core Drilling, helt ned til over en kilometers dybde.

North American Nickel bestræber sig på at bruge grønlandske entreprenører og serviceudbydere, når det er muligt. Siden starten af ​​projektet i august 2011 har selskabet brugt ca. 56.000.000 kr. i direkte efterforskningsudgifter hvoraf ca. 35.300.000 kr. (63%) er gået til grønlandske virksomheder og serviceudbydere.

Inden man når Fase 3 med minedrift skal det afgøres, om forarbejdningen skal finde sted i Grønland. For at dette kan komme til at ske, skal der bygges et forarbejdningsanlæg i Maniitsoq. Det er meget dyrt at bygge, men vil være godt for Grønlands indtægter fra minedriften, hvis den kommer igang.

North American Nickel Inc. kinaava?