Teknikimik Ilinniarfik KTI deltager i Sisimiut Kulturnat 2019

Kulturnat over hele Grønland

Overalt i Grønland fejrede man Kulturnat den 19. januar.Det er en meget populær begivenhed, som nu i 19 år har glædet landets borgere i mange grønlandske byer. En aften som er med til at give nye og spændende kulturelle oplevelser til såvel unge som ældre.

Teknikimik Ilinniarfik KTI  fik besøg  af over 300 Sisimiut borgere i KTI Råstofskolens maskinhaller og til skolens geologiudstilling med sten og mineraler

Aftenen lang kom skarer af børn med deres forældre og familier. Børnene afprøvede med stor energi og glæde skolens maskiner, som var stillet op til lejligheden. KTI Råstofskolens elever deltog hele aftenen som hjælpere for ivrige børn, der ønskede at sidde i førersædet af en stor maskine. Eleverne forklarede også interesserede om maskinernes funktion.

En mængde børn besøgte KTI Råstofskolens geologiske sten- og mineralsamling som omfatter fine grønlandske og udenlandske eksemplarer. Børnene fandt det sjovt og spændende at undersøge de smukke sten med mikroskoper. 

Sisimiut Kulturnat 2019 -  44 deltagende kultur- og uddannelsesinstitutioner, offentlige kontorer og myndigheder, virksomheder, foreninger, og andre organisationer. 

Sisimiuts borgere var alle inviteret til at deltage, og byen summede med liv fra klokken 17:00 - 22:00. Et tidspunkt hvor Sisimiuts gader ellers ligger stille og tomme. Under kulturnatten myldrede den sneklædte by og de snehvide veje med en stadig strøm af mange hundrede familier og glade børn. De fleste drog fra sted til sted på gåfod, trak på slæder med børn, eller kørte byen rundt i bil.  

På denne særlige aften kunne man udforske åbne steder på livet løs. Byen bød på mange forskellige aktiviteter: Museumsbesøg, Systuen som viste systuearbejde med grønlandske dragter, brandstationsbesøg, filmforevisning på Taseralik, musik på Serravik og gratis sundhedsinformation fra byens hospital.

Tak til alle der var med til at gøre Grønlands Kulturnat 2019 til en stor succes

Aftenen var et vellykket tilløbsstykke ikke mindst på grund af en stor og ihærdig indsats fra ansatte hos de medvirkende institutioner, offentlige kontorer og myndigheder samt virksomheder.