KTI GUX Deltager i Forslag Til Ny Nordatlantisk Gymnasieuddannelse

KTI GUX deltager sammen Miðnám á Kambsdali, Færøerne, Verzlunarskoli Islands, Island og Gribskov Gymnasium, Danmark, i et banebrydende fælles samarbejde omkring en ny Nordatlantisk Gymnasieuddannelse. Den er  foreløbigt godkendt af Undervisningsministeriet (Danmark). Nordatlantisk Gymnasieuddannelse er frugten af stærkt og bredt samarbejde, som i alt tæller ca. 2600 elever og et par hundrede undervisere.

Nordatlantisk Gymnasieuddannelse – Værdier

Den foreslåede gymnasieuddannelse fremmer kulturel og sproglig forståelse, nordatlantisk samhørighed, og giver samtidig studerende en unik chance for at opleve vores nordatlantiske nabolande og deres kulturer. Det vil styrke grønlandske elevers fremtidsmuligheder at få kendskab til de nordatlantiske lande og miljøer.

Studiesamarbejdet tilbydes i en tid hvor Grønlands unge søger nye og tidsrelevante uddannelser. Tilbuddet er oplagt for alle, der ønsker arbejder og karrierer indenfor det arktiske og vestnordiske område.

Nordatlantiske Samarbejdspartnere

 

Sammen ønsker skolerne i Grønland, Island, Færøerne og Danmark at skabe et nyt nordatlantisk uddannelsesmiljø af høj kvalitet. Landene deler nordiske værdier og fælles udfordringer. Den nye uddannelse bidrager med en akademisk bro for øget vidensdeling og dialog mellem landene, og er en unik mulighed for mange parter, inklusive institutionernes medarbejdere og ledere.

Nordatlantisk Gymnasieuddannelse – Start

Initiativtagerne håber på uddannelsesstart fra august 2019 eller 2020, først som forsøgsprojekt og derefter som en permanent Nordatlantisk gymnasieklasse. Den foreslåede uddannelse er under udvikling, og landenes samarbejdspartnere og institutioner har stadigvæk meget at udrette i forbindelse med godkendelser, aftaler og administration.