Rebecca Marie Ray, Annika Lynn Peterson, Ian Douglas Sutcliff, David Sawyer, Hunter Patrick Sullivan, Ben Lyddal, Ethan Arbuckle , alle ingeniørstuderende og deres medrejsende professor Rajive Ganguli fra University of Utah i USA, ankom 7. Maj med Safaq Ittuk til Sisimiut.


Professor Rajive Ganguli er involveret i det amerikansk finansierede tre årige opgraderingsprogram for Råstofskolen, og har flere gange været i Sisimiut i den anledning. Da Råstofskolen råder over en del avanceret udstyr og har undervisere med solid erfaring i GPS opmålingsteknik, borearbejder, fjeldsprængninger og vibrationsmålinger, anbefalede Rajive sine egne Mine- Ingeniørstuderende på University of Utah, at tage 1 uges specialiseret kursus på Råstofskolen i Sisimiut.


Ingeniørstudiet i Utah har ikke de samme undervisningsmuligheder som Råstofskolen i Sisimiut, for at udføre ingeniørdiscipliner i praksis inden for mineområdet, så de 7 studerende har selv skaffet midler til at finansiere rejse og kursus på Råstofskolen.


Det er naturligvis en stor tilfredsstillelse for Råstofskolen, at nu også modtage kursister fra Amerika, da Råstofskolen gerne vil opretholde en international anderkendelse, kendt for et højt fagligt niveau inden for entreprenør – og minebranchen.


Råstofskolen har før haft kursister fra Nunavut og Norge samt varetaget en del af undervisningen på DTU arktiske semester med ingeniørstuderende fra europæiske universiteter.


Så målsætningen om at Råstofskolen er i stand til at undervise på Grønlandsk, Dansk og Engelsk, begynder for alvor at give anderkendelse og resultater.


Med venlig hilsen
KTI Råstofskolen