KTI besøg hos 2 GUX Aasiaat matematikklasser (3 R & 3T) sammen med en Nukissiorfiit Aasiaat maskinmester

Det nordligst beliggende gymnasium i Grønland er GUX Aasiaat, som ligger i kanten af Diskobugten og optager elever fra hele Nordgrønland. Eleverne har den luksus at have hele 5 undervisere i fagene matematik/fysik/science, og matematik på A niveau. Det gør dem til en meget attraktiv elevskare for Sisimiut Maskinmester - MSK maskinmesteruddannelsen der undervises i Sisimiut.

Martin Holretz Schmidt, Matematik/fysik/science har været ombord med maskinmesteruddannelsen i Sisimiut siden 2021 hvor han anbefalede en kvindelig Aasiaat GUX studerende til maskinmesteruddannelsen. Hun er netop blevet færdig med maskinmesterpraktik M3 hos LUMINA minen i Kangerlussuaq. Martin hjalp med at koordinere besøget hos matematikklasserne 3R  & 3T den 25. oktober 2023 og deres respektive undervisere Michael Hollerup, Planlægningsleder Matematik/science og Per Francek, Matematik/fysik.

Nukissiorfiit Aasiaat maskinmester fortæller om maskinmesteruddannelsen 

Nukissiorfiit Aasiaat havde venligst ”udlånt” Nour Elddin El-Assadi, nylig uddannet maskinmester fra Maskinmesterskolen København. Nour er nu Teamleder for El- & Varmeproduktion i Aasiat.

Det blev et spændende møde med et klasseværelse fyldt med ivrige elever. En håndfuld af eleverne havde mødt Sisimiut maskinmesterstuderende i maj måned 2023 under et studiebesøg i Aasiat. At have elever som forbliver interesserede i maskinmesteruddannelsen er en stor fornøjelse.

Nour fortalte om maskinmesteruddannelsens indhold, og om sit arbejde hos Nukissiorfiit i Qeqertalik Kommunia. Han fik selvfølgelig en del spørgsmål. Nogle gange måtte han tage tavlen i brug for bedre at give eleverne forståelse af maskinmesterteknikken. Det blev en spændende eftermiddag for alle deltagere.

Tak til Nour Elddin El-Assadi & tak til Martin, Michael & Per for at organisere KTI MSK maskinmesterbesøget.