Atuarfik Samuel Kleinschmidts 10. klasser får en frisk morgenpræsentation, som kommer til at vare ind i næste skoletime

Nuuk har haft dårligt vejr i længere tid for alle som arbejder i byggebranchen. Derfor var det ikke let at finde en ledig KTI lærling, da tirsdag havde rigtig godt vejr til byggeri. 

ASK eleverne hørte om sprængning og boring af KTI Råstofskolen afgangselev, Anders Benjaminsen der arbejder for entreprenørfirmaet Larsen & Co. Han har også i længere tid arbejdet for MUNCK GRUPPEN i Nuuk. Her borede han fjeld for sprængningsladninger, og assisterede i mange tusinde kubikmeter sprængning af fjeld og klippe for den nye Nuuk landingsbane og lufthavnsterminal. 

KTI Jern & Metal kleinsmed elev Nikki Hansen er praktikant hos rederiet Royal Greenland. Han fortalte oplagt om sit arbejde på skibsværkstedet, hvor han er med til at fremstille ting i jern og stål. Hans arbejde er ofte med reparationer eller udførelse af større konstruktioner for Royal Greenlands skibe. 

KTI Bygge- Anlæg elev Mike Fredsbo er lærling hos Permagreen Greenland A/S  Han arbejder med nybyggeri og renovering af ældre byggeri eller ombygning. Han kan lide at lave projekter med sine hænder, og især udendørs arbejde. Som tømrer er der en del opgaver højt oppe, når der f.eks. skal lægges tag på huse og bygninger. Det var en udfordring for Mike, da han lider af højdeskræk. Nu går det dog godt med højt arbejde, sikkerheden er i top hos Permagreen.

Permagreen Greenland A/S udlånte også Sofia Siff Bendixen, hun er malerlærling med studier i Danmark og praktik i Grønland. Sofia startede med sine nu 17 år direkte på sin maleruddannelse med folkeskolebevis i hånden. Hendes præsentationsdag hos ASK's elever var den første af hendes 2. forløb. Eleverne var meget interessede i hendes personlige malerprojekter, som hun havde billeder af på sin mobil. 

"Speeddating med en KTI lærling" afslutter dagens præsentation

Dagens fremlægning af erhvervsuddannelser sluttede med en livlig runde "Speeddating med en lærling". ASK's folkeskoleelever havde mange spørgsmål om hvordan man uddanner sig indenfor håndværksfagene. 

Meget positivt at tiden løb over for KTI's præsentation af erhvervsuddannelser :-) 

Qujanarujussuaq Anders, Sofia, Nikki og Mike!