Arctic Sounds 2017: Maskinhallen på Råstofskolen fylder dansegulvet med elektronisk musik

Arctic Sounds i Sisimiut er en stor favorit for alle musikelskere. KTI tilbød nyt  lokale til koncert i år, nemlig Råstofskolens Maskinhal. Den 21. april om aftenen fyldte glade musikelskere den højloftede grå betonhal fuldstændigt.

Råstofskolens maskinhal er delt i to, og den mindste var til koncerten. Hallen har 6 meter til loftet, og endevæggen til nord er åben foroven, her hænger en række af de kendte gule og sortfarvede Råstofskolen arbejdsdragter. Rummet er stort og lugter af olie, arbejde og maskiner, og er fyldt med alskens værktøj både i skuffer, på værktøjsborde og på væggene. 

Maskinhallen viste sig at være et sejt valg for en rå og tiltrækkende koncert atmosfære. 

Der er faktisk allerede kunst i hallen, murene er nemlig malet af elever fra KTI’s malerafdeling. En væg viser flotte skrå striber i gul og sort, der ligner både hveps og advarsel. Væggen ved siden af er malet med blide lyseblå og hvide striber og mønstre.

I hallen lytter man til hverdag KNR (95) fra skolens radio. Den 21. april fyldtes hallen af gungrende musik fra Island, Lithauen, Grønland og Danmark. Faktisk rokkede hallen lidt. Akustikken viste sig nemlig at være helt i top! Det skyldes noget så teknisk som hårde betongulve, væggenes sammensætning og Troldtexpladerne som sidder i loftet. Den særlige blanding af ”lydisolering” gav ikke alene en fantastisk lyd, men også fin genklang i rummet.

Musikprogrammet i maskinhallen gik fra grønlandsk trommesang som fører traditionerne fra gammel tid videre i en blød og spændende fælles stemning - til hårdpumpet, monsterhøj techno og international elektronisk musik.  Aftenens hovednavn, Da Bartali Crew sørgede for fest til langt ud på natten.

Vi ses i Råstofskolens Maskinhal til Arctic Sounds 2018!