North American Nickel afholder 2018 CSR møde hos KTI Råstofskolen

TEMA: Vejen frem og hvordan gavner Maniitsoq-efterforskningsprojektet Grønland?

Beliggenhed & efterforskningsfokus

North American Nickel præsenterede deres årlige Corporate Social Responsibility (CSR) oversigt den 20. august på KTI Råstofskolen. Selskabet var repræsenteret af Mark Fedikow, Præsident, og Keith Morrison, CEO & direktør samt Angelina Mehta, Operations.

Mineraludforskningsfirmaet har base i Vancouver, Canada, og efterforsker i Fase 1 (overfladeboring, geofysiske undersøgelser og geologisk prospektering) i Maniitsoq. Man leder hovedsagelig efter god kvalitet nikkel, men også kobber, kobolt, platin og palladium. Efterforskningsområdet er på i alt 2.985 km2, og ligger øst for Maniitsoq hvor havet er sejlbart året rundt. Dette optimerer fremtidens muligheder for indtjening væsentligt.

Efterforskningsstadier & Grønlands indtægter

Selskabet betaler årligt 75 millioner kr. for efterforskning i Maniitsoq, siden starten i 2011 har man brugt ca. 325.000.000 kr., hvoraf 63% (ca. 205.000.000 kr.) er gået til grønlandske virksomheder og tjenesteydere.

Efterforskningsprogrammet for 2017 sluttede sidste september og opfyldte selskabets forventninger med i alt 8,767 meter veloverstået kerneboring. Kerneboringsmålet i 2018 er 10,000 meter som afsluttes til september. Går alt planlagt er der mulighed for at starte Fase 2 i 2019.

Fase 2 omfatter udvikling af områdets infrastruktur, især ønsker North American Nickel at bruge egen elektricitet. Et større vandområde i området giver mulighed for vandkraft, og man håber vandet bliver den største kilde til energiforsyning for både efterforskning og forhåbentlig fremtidig minedrift.

2019 – Mulighed for Fase 2

FASE 2 åbner døren for avanceret udforskning og udvikling, og for mere krævende arbejdsområder som skal besættes af uddannede på højt niveau (forskere, ingeniører, kontorstøttepersonale). Sæsonarbejdet vil omfatte beskæftigelse til arbejdere for bl.a. feltundersøgelser, byggepladsarbejde og kerneboring.

Fase 3 (hvis Fase 2 sker som ønsket)=  minedrift

I minedriftsfasen er minen aktivt i gang med udvinding og forarbejdning. Der er planer om udførelse af forarbejdning i området, hvilket åbner op for atter nye jobmuligheder. I denne fase er der højtbetalende arbejder for permanente ansatte minearbejdere, ingeniører, teknikere, mekanikere, geologer, metallurger og miljøforskere. Grønlandske virksomheder får mulighed for i større mål at levere f.eks. catering, byggeri- og transportarbejde.

Hvad bruges Nickel til?

Nikkelholdige materialer spiller en vigtig rolle i vores hverdag. Nikkel bruge f.eks. i madlavningsudstyr, mobiltelefoner, medicinsk udstyr, transport, bygninger og elproduktion. Nikkel er en væsentlig bestanddel i fremstilling af rustfrit stål.  Nikkel er populær fordi det er meget korrosionsbestandigt, stærkt ved høje- og lave temperaturer, og har en række magnetiske- og elektroniske egenskaber.