Tech College Greenland deltager i Uddannelseskaravanen 2023 - første stop Ilulissat 

Center for National Vejledning organiserer hvert år en Uddannelseskaravane, som rejser rundt til de større uddannelsesbyer i Grønland. Byernes gymnasier og lokale Majoriaq centre arrangerer dagenes besøg af uddannelsesinstitutioner, koncerner (f.eks. Air Greenland, Royal Greenland, Royal Arctic Line, Tusass, Nukissiorfiit) og lokale virksomheder.

Målgrupperne for de besøgende deltagere er folkeskoleelever og gymnasieelever, der kommer for at høre om de mange tilbudte uddannelser og fremtidsmuligheder som disse giver dem og deres kommende familier.

Majoriaq arrangerer desuden en ”uddannelsesmesse” hvor byens borgere inviteres til at komme og opleve de mange uddannelsestilbud. Forældre og andre familiemedlemmer er meget grundige i deres spørgsmål om uddannelser. Det fornemmes, at mange familier samles i hjemmet for at diskutere fremtid og uddannelse med yngre familiemedlemmer som ikke har bestemt sig endnu. Eller ikke har fundet en uddannelse der tiltrækker dem.

Første stop Ilulissat - muligheder for kommende lærlingspladser ved lufthavnsbyggeri i Ilulissat/Qaqortoq

Teknikimik Ilinniarfik KTI arrangerede udstillngs-samarbejde under Ilulissat besøget med KJ Grønland A/S Ilulissat. Der var fokus på fremvisning af mulige uddannelser hos KTI og deres arbejdsområder hos KJ Ilulissat, hvor bl.a. Jakob Forsingdal, Byggeleder og Lars Lukassen, Tømrerformand, bistod med information.

KJ Greenland A/S har fået den store opgave at stå for byggeriet af den nye terminal, AFIS-tårnet og servicebygningen i den kommende lufthavn i Qaqortoq.  KJ Greenland Ilulissat står også for byggeriet af lufthavnsbygninger i Ilulissat. 

KJ ser frem til at løfte opgaven i Qaqortoq, og får brug for mange nye hænder. Der er derfor rigtig gode muligheder for at få en lærlingeplads hos KJ indenfor flere faglærte uddannelser (f.eks. tømrer, VVS).

Ansøgere til KTI's nye korte uddannelse KTI Arktisk Bygningsarbejder, Forskalling, får adgang til god oplæring indenfor arbejde med støbning af betonfundamenter for de forskellige lufthavnsbygninger i Qaqortoq og Ilulissat. 

Jakob Forsingdal forestiller sig at kommende lærlinge skal på rotation mellem Ilulissat og Qaqortoq - hvilket jo er en meget spændende mulighed for en nystartet elev.

KJ's lufthavnsbyggeri starter til foråret 2024 i Qaqortoq - så en god ide at søge om lærlingeplads allerede nu!