Nannup Nukinga Nukivut Styrke Projekt for Børn og Unge: I fuld gang i KTI Råstofskolen værksted

INVTATION: KOM OG OPLEV SKABELSEN AF PROJEKTETS SYMBOL: ISBJØRENEN

KTI RÅSTOFKSOLENS VÆRKSTED - MANDAG -FREDAG 9:00-17:00 - ALLE ER VELKOMMEN 

5 ugers arbejde og internationalt samarbejde med Nannup Nukinga Nukivut projektet er startet hot KTI i Sisimiut.

For en lille uge siden begyndte først ankomne gæstende Fransk/Italienske marionetdukke-skaber og kunstner Corinne Roger og hendes to sønnser samt hjælpere og samarbejdere fra projektet det store arbejde.

Udformingen af isbjørnen kommer for  alvor i gang i denne uge (34) med deltagelse af 25 studerende fra Danmark og 25 studerende fra Grønland.

Denne morgen fødtes bjørnens gipshoved fra metalskelettet som er påsat ler. Et stort begyndelsesarbejde på et relativt lille stykke af hele isbjørnen. Det var et stort øjeblik forbundet med nogen spænding, da lagene skulle tages fra hinanden. Luften i Grønland er meget tør, hvilket gør separation af gips fra ler meget besværlig. Men med tungen lige i munden, og mange hænder, blev isbjørnens to hovedele taget fra skelettet -og i perfekt tilstand. 

Denne uge starter et meget stort, aktivt, internationalt arbejde med et utal af hænder, unge og gamle, studerende, professionelle marionetskabere og lokale deltagere - med fælles udformning og tilblivelse af projektet hovedperson: Isbjørnen