Maskinmester afgangs-projekter og MSK/KTI Kaffemik - KTI Værkstedskolen Sisimiut, 11. april 2024

Maskinmesterskolen Sisimiut og Teknikimik Ilinniarfik KTI fejrede afgangsprøver for M2 Værkstedskolen den 11. april 2024. Det er hold nr. 2  maskinmester som er færdige med deres første eksamen. De skal bestå 9 semestre i alt, før de kan kalde sig maskinmester.

Ialt 4 hold studerende havde lavet maskinmester projekter: 2 Snowdogs, 1 Gravemaskine og en Elektrisk Sneslynge

Snowdog: En maskine der ligner en mini-snescooter, der kører på sne og is. Den har AC motor med 400 volt og en ydeevne på 1 HK. Den er billig at bygge, og afgangsopgaven kører 6 km/timen. Maskinen vejer ca. 100 kg, og kan trække 100 kg. I Canada bygges større snowdogs som bruges af jægere, fangere og isfiskere til at transportere udstyr, forsyninger og jagtbytte. 

Kaffemik med Sisimiut folkeskoler, Arctic DTU og Sisimiut virksomheder

MSK/KTI Værkstedskolen holdt kaffemik hvor M2 studerende fortalte om deres eksamens projekter. Der kom omkring 150 gæster, som fik lækre kager lavet af KTI's meget dygtige køkkenchef, Aasaf Olsen.

Folkeskolernes 10. klasser i Sisimiut var inviteret med inspektører, lærere og studievejledere. Arctic DTU ingeniør studerende og DTU ansatte, KTI GUX 3G, Sisimiut virksomheder og 4. semester Sisimiut maskinmester deltog.

Afslutningstaler af MSK Værkstedskolen faglærer Peter Bruun og KTI Forstander, Jokum Møller

Dagens program begyndte med tale fra Maskinmesterskolen Sisimiut hvor Peter Bruun, ansvarlig faglærer for M2 Værkstedskolen var stolt over at afslutte et dygtigt M2 maskinmesterhold. 

Grønlandske kvinder opfordres til at overveje maskinmester-studier

Jokum Møller, Forstander KTI fortalte hvordan maskinmesteruddannelsen har udviklet sig i Grønland. Sisimiut Værkstedskolen hold til august 2024 er næsten fyldt allerede. Jokum ser meget gerne, at flere grønlandske kvinder ansøger til maskinmester. Virksomheder verden over er glade for at ansætte kvinder i spændende arbejder.

Få pladser tilbage på Grønlands hold nr. 3 Sisimiut Værkstedskolen - start august 2024

Grønlands maskinmester hold nr. 3 starter på Sisimiut Værkstedskolen den 12. august 2024. Der er kun få pladser tilbage på holdet. Hvis man ønsker at ansøge og har gymnasieeksamen, eller bliver student til juni 2024, så ring til KTI 861600.   

Et Kæmpestort PILLUARITSI til alle Sisimiut M2 maskinmesterstuderende

De skal nu i maskinmesterpraktik bl.a. hos Royal Greenland A/S og Nukissiorfiit.