KTI GUX, KTI Bygge- Anlæg, KTI Råstofskolen og KTI Jern- og Metalskolen deltog traditionen tro i Uddannelseskaravanen som besøger Grønlands vestkyst og byerne Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut og Aasiaat.

Uddannelseskaravanen 2018 deltagere omfattede erhvervsuddannelser, videregående uddannelser, virksomheder, organisationer, højskoler, og mange flere.

KTIs udsendte repræsentanter var med til velarrangerede arrangementer hos byernes gymnasier, folkeskoler og Majoriaq. Elever og byernes borgere hørte her nærmere om de forskellige uddannelser (og kursusmuligheder). De blev fortalt om uddannelsesforløb, og hvilke jobmuligheder der tilbydes, når man er færdig med studierne.

Det er af stor værdi for gymnasie- og folkeskoleelever at kunne snakke med næsten jævnaldrende erhvervsskkole-lærlinge om uddannelser og praktikforløb, høre om deres oplevelser og arbejdet indenfor deres fag. KTI havde lærlinge med i hver af de besøgte byer. Deres friske fremlægning af de forskellige faglige uddannelser vakte stor spørgelyst fra eleverne i alle byer.

Målgruppen for Uddannelseskaravanen

Gymnasieelever, folkeskoleelever og byernes borgere. Uddannelseskaravanen formidler en direkte dialog mellem mulige uddannelser for grønlandske gymnasie- og folkeskoleelver, de har alle mødepligt til de forskellige byers arrangementer.

Samarbejde med skoler og Majoriaq

Uddannelseskaravanen har et unikt samarbejde med skolerne i Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut og Aasiaat. Elever og borgere sikres her professionelle og godt tilrettelagte arrangementer. Inden ankomst til byerne fortæller skolernes vejledere eleverne om Uddannelseskaravanens deltagere. Skolernes elever tilmeldes til fremvisninger som matcher deres ønsker for fremtidsmuligheder (studier/arbejde).

Hvorfor deltage i Uddannelseskaravanen?

Deltagelse i Uddannelseskaravanen er en unik mulighed for synlighed for Grønlands virksomheder og uddannelsesinstitutioner hos skolernes elever og byernes mange borgere. Grønlands uddannelsesinstitutioner har her mulighed for at rekruttere kvalificerede elever til deres uddannelser.

Uddannelseskaravanen er en enestående mulighed for at møde eleverne personligt, udveksle information samt svare på spørgsmål. Nærdialog med eleverne er med til at bane vejen for studier, som de måske ikke havde overvejet som en god mulighed. 

Opbygning af videre dialog med skolerne

Uddannelseskaravanen skaber en unik forbindelse mellem elever og deltagende uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Deltagende institutioner har mulighed for at fortsætte dialogen omkring uddannelsesmuligheder og interesserede elever.

Qaqortoq Uddannelseskaravanen 2018 – tak til deltagende lærlinge fra KTI Erhvervsskoler

KTI Bygge- og Anlæg deltog med 3 faglige uddannelser: Maler, Tømrer og VVS-energimontør, KTI Råstofskolen med Minesvend.

Stor tak til deltagende lærlinge og faglært minesvend -  de fortalte med gåpåmod om deres uddannelser og praktik.

  • Klaus Kleist, Tømrerlærling hos Permagreen Grønland A/S (tak Kim Stidsen
  • Tanja Gabrielsen, Malerlærling hos Permagreen Grønland A/S (tak Kim Stidsen)
  • Aqqaluk Hansen, VVS lærling hos Nørskovgruppen (tak Erik Nørskov)
  • John Davidsen, udlært Minesvend 2018

Nuuk Uddannelseskaravanen 2018 – tak til deltagende lærlinge fra KTI Erhvervsskoler

Stor tak til deltagende KTI Råstofskolen lærlinge og KTI Bygge- og Anlæg lærling

  • Kulutak Fly, Minesvend, Larsen & Co (tak Mogens Larsen & Martin Haahr)
  • Minik Platou Møller, Minesvend, Larsen & Co (tak Mogens Larsen & Martin Haahr
  • Larseraaq Dalager, Malerlærling, Amalie Kleemann ApS (tak Malermester Amalie Kleemann)

Aasiaat Uddannelseskaravanen 2018 – tak til deltagende lærlinge fra KTI Bygge- og Anlæg

Stor tak til deltagende KTI Bygge- og Anlæg lærlinge

  • Lars Reimer, Tømrerlærling, KJ Greenland A/S (tak Jens Jensen)                 
  • Erena Zeeb, VVS lærling, VVS ApS (tak mester Ove Hansen)
  • Petrea Jensen, Malerlærling, Nukariit VVS (tak Avgo Otto Sørensen og Golo Sandgren)

Billede fra Aasiaat & Ilulissat:

KTI Bygge- Anlæg lærlingebesøg: Lars Reimer, tømrerlærling hos KJ Greenland A/S, Aasiaat, arbejder på andelsbyggeri af 8 flot beliggende boliger i Aasiaat. Malerlærling  Aannguaq Reimer hos Jenses Malerforretning, Ilulissat,  arbejder på et af Grønlands største butiksbyggerier: Brugsen i Ilulissat. Der er kilometervis af malerarbejde - i hånden.