Teknikimik Ilinniarfik KTI & Maskinmesterskolen København Sisimiut fejrer MSK Værkstedskolens første afgangsprøver – og dermed allerførste hold grønlandske studerendes 2. semester projekter.

 

Snowdog afgangsopgave - hvad er det?

M2 Værkstedskolen maskinmesterstuderende fik som opgave at bygge en snowdog. En snowdog er en innovativ, alsidig og pålidelig udendørs maskine. Den minder om en lille snescooter og kan køre gennem dyb sne, på is, og i fjelde på svært tilgængelige steder.

M2 holdenes snowdogs er desuden bygget med grøn teknik, da de er påsat AC motor på 400 Volt med en ydeevne på 1 HK.  

En snowdog er overkommelig i pris og kan max køre 30 km/timen –dog var  afgangsopgaverne designet til 10 km/timen. De vejer ca. 100 kg, og kan trække 200 kg. Det er en skræddersyet maskine til jægere, fangere, isfiskere og andre udendørs entusiaster med plads til at transportere udstyr, forsyninger og jagtbytte.

KTI/MSK Kaffemik for M2 holdene den 28. marts 2023

Der afholdtes kaffemik for maskinmesterstuderende, deres familie og venner samt Sisimiuts virksomheder, skoler, og alle som har været med til at samarbejde omkring maskinmesteruddannelsen. 

Dagens program indledtes med en virtuel tale fra MSK, Kongens Lyngby, hvor Uddannelsesleder Tommy Birkebæk tilkendegav sin store glæde over udklækkelsen af grønlands første hold af M2 maskinmesterstuderende. Finn Ommestrup Møller, Souschef, KTI, Sisimiut, gav på vegne af KTI de studerende gode ord og råd med på vejen. Peter Bruun, ansvarlig faglærer for Sisimiuts maskinmesterhold gennem hele forløbet var ligeledes utrolig glad for at sende et hold  studerende videre i praktik de næste mange måneder. Et hold som har lært en del maskinmesterteori, og som alle viste havde fået grobund gennem deres fine M2 afgangsopgaver.

Der kom over 110 besøgende som nød godt af KTI’s egen konditor, Asaf Olsens, super lækre flødekager og bagerens berømte, farverige romkugler.  

Kæmpestort TILLYKKE til alle Sisimiuts maskinmesterstuderende der har bestået deres første opgave!