Grønlands eneste gulvlæggerelev gæster DM i Skills

29. januar 2016

Jens Niels Mikkelsen er 35 år, og han er Grønlands eneste gulvlæggerelev. Han er i lære i virksomheden Sweet Home Garant – Nuuk, og han følger sine skoleperiode i Viborg på Mercantec. For en uge siden fik han pludselig tilbuddet om at komme med som gæstedeltager ved dette års DM i Skills i Fredericia. Og han tøvede ikke med at tage i mod tilbuddet.

Indtil for 2 år siden havde Jens ikke den store erfaring med gulvarbejde.  Nu er han på 3. hovedforløb af gulvlæggeruddannelsen og står overfor at repræsentere det bedste inden for gulvfaget og som repræsentant for Grønland. Og Jens Niels Mikkelsen glæder sig:

”Jeg glæder mig helt vildt! Det er noget helt nyt og meget spændende for mig. Jeg glæder mig til at være en del af Skills – det er vildt hvor mange fag, der er med. Det bliver spændende at se alle de andre fag, og så er jeg spændt på, om jeg kan følge med. Alle gør jo deres allerbedste, og de er virkelig dygtige.  

Før jeg startede med at uddanne mig til gulvlægger, havde jeg kørt lastbil i 12 år – og det eneste jeg havde med gulv at gøre, var at transportere det. Nu ligger jeg næsten søvnløs om natten for at finde den bedste måde at løse DM-opgaven på. Og det er også en stor omvæltning fra at være på skolebænken og sidde på kollegiet med de andre drenge til pludselig at skulle være 100 % fokuseret hele tiden. Det er ikke bare en almindelig opgave, der skal løses – den skal sidde lige i skabet! Jeg repræsenterer jo både mit fag og mit land – og jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan.”

Spørger man Jens’ træner Jesper Krogh, om Jens er klar til DM i Skills, kommer svaret prompte:

”Han er helt klar. Jens’ niveau er højt, han er dygtig, og så har en vilje til gerne at vil lære alt. Han er en fornøjelse at have med på holdet!”

Og det er ikke kun når det kommer til gulvlæggerfaget, at Jens er en ildsjæl. I sin fritid er han frivillig brandmand på Grønland, og der var da heller ikke gået lang tid i Viborg, før han havde kontakt med brandmesteren, hvorefter han hurtigt blev en fast del af brandstationen.

”Jens er engageret og en ildsjæl, og jeg er glad for, at han skal være med til at vise vores gulvfag frem til Skills”, slutter Jesper Krogh.

Nyheden er taget fra http://bygud.dk .