Maskinmester virksomhedspraktik - Værkstedskolen & 9. semester Professionspraktik
Praktik for Værkstedskolen maskinmesterstuderende & 9. semester Professionspraktik
Værkstedspraktik eller virksomhedspraktik i en offentlig eller privat virksomhed er en del af den praktiske uddannelse hos TEKNIKA. Der findes både lønnet og ulønnet praktik i forbindelse med praktikforløb hos KTI Værkstedsskolen. Ved ulønnet praktik modtager den studerende dansk SU under hele praktikforløbet. Praktik for M2/M3 på land er 1238 arbejdstimer, eller 6 måneders aktiv sejlads til søs.
Praktik er en vigtig og integreret del af uddannelsen som maskinmester. Maskinmesterpraktik giver mulighed for at anvende værkstedsskolens færdigheder og kompetencer ude i den virkelige verden, hvor man får praktisk erfaring og et godt indblik i det daglige arbejde som maskinmester.
Praktik starter i anden halvdel af 2. semester og hele 3. semester.
Virksomhedspraktik
Studerende skal selv finde en praktikplads, men skolen vejleder gerne i ansøgningsprocessen. Det er dog et krav, at virksomheden, som du gerne vil i praktik hos, er godkendt af TEKNIKA.
Formålet med Virksomhedspraktik
Studerende lærer at indgå i en virksomhedsorganisation med henblik på kommunikation, sikkerhed og ikke mindst samarbejde. Alle færdigheder man får brug for som færdiguddannet maskinmester og teknisk leder.
Virksomhedspraktik i en virksomhed afsluttes med aflevring af en praktikrapport, som tager afsæt i en konkret arbejdsopgave der er løst i løbet af praktikperioden.
Professionspraktik - 9. semester
Professionspraktik, der i daglig tale også kaldes for bachelorpraktik, er placeret i sidste og 9. semester. Her starter man først med 3 måneder i professionspraktik, hvilket svarer til 15 ECTS point, og efterfølgende 3 måneder med skrivning af bachelorprojekt. Ved bestået projekt er man uddannet til maskinmester.
Praktikpladsen finder den studerende i løbet af dit 8. semester, men skolen guider gerne i ansøgningsprocessen. Det er et krav, at praktikvirksomheden er godkendt af TEKNIKA.
Formålet med professionspraktik
Den studerende lærer at arbejde udviklingsorienteret og problemløsende og bliver i stand til at identificere og analysere emner, problemstillinger og områder på baggrund af erfaringer og teoretiske viden. Praktik bygger bro mellem uddannelse og erhvervsliv gennem udveksling af erfaringer og værdier.
Praktik er en god mulighed for at etablere netværk i branchen, du skal arbejde i som færdiguddannet maskinmester.
Teknikimik Ilinniarfik KTI hjælper gerne med at formidle kontakt til praktik for den studerende.