Din studietrivsel 

Her kan du finde værktøjer, der kan hjælpe dig med på bedste vis at organisere din hverdag som maskinmesterstuderende hos Maskinmesterskolen København MSK & KTI Sisimiut.

Det er vigtigt som ny maskinmesterstuderende, at lægge faste rammer for hver uges studier. Undervisning og studier udgør sammenlagt det samme antal timer som et fuldtidsarbejde, ofte med overarbejdstimer.

Du får som studerende til gengæld også en af verdens bredeste og mest eftersøgte uddannelser.

Forventet tidsforbrug på maskinmester studier og opgaver 

Nedenstående finder du nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med at tilrettelægge din hverdag som maskinmesterstuderende.

Download dokument og udfyld det. Så får du overblik over dine studie-forventninger og krav til dig selv. Det er en god øvelse når du skal sammensætte dine ugentlige planer for studier og opgaver.

Få styr på din tid - planlæg din studieuge

Tidsskema 07:00 - 23:00 - mandag - søndag

Download skemaet og planlæg dine ugentlig studier. Det er en god ide at planlægge flere uge ad gangen, hvis muligt.

Hvad er vigtigt for dig at fortsætte med, når du begynder dine studier til maskinmester? 

Download dokumentet - i den første cirkel skriver du ting ned, som er vigtige for dig på nuværende tidspunkt - inden dine studier. I den nederste cirkel skriver du de ting ned, du føler skal være i din hverdag -  for at være glad og have god energi i dit studieliv.

Det er meget vigtigt, at fortsætte med nogen af de ting som er vigtige for dig i din dagligdag. Det kan være noget der gør dig glad, og gør din hverdag nemmere. Måske en sport, se familie og venner i byen, en hobby, købe mad ind for hele ugen, eller bare noget afslappende som at spille musik.

Hvad giver dig energi i din hverdag? 

Download dokumentet og find frem til 3 ting, som giver dig energi mens du studerer.

F.eks. at se en film, spise sammen med en ven, eller familie, tage på en snescootertur, vandretur, udføre en hobby, osv. Husk at inkludere mindst 1 af dine "energi beskæftigelser" hver uge du studerer.

Tænk på 2 ting du kan bruge mindre tid på, så du har mere tid til de 3 ting som giver dig energi. Du må ikke tage ting væk, som er vigtige i din hverdag (f.eks. rengøring, madlavning, lektier, søvn).

Livshjulet 

Download dokumentet og giv dit livshjul farver. Når du kender dit livshjul, har du bedre styr på eventuel stress under dine studier. 

  •  udfyld livshjulet når du starter dine maskinmester studier
  • udfyld livshjulet mindst 1 gang hver semester
Hjulet er inddelt i sektioner: studier, venner/familie, personlig udvikling, virksomhedspraktik, økonomi, kærlighed, parforhold og helbred. 

Sådan udfylder du hjulet: Spørg dig selv hvor tilfreds du er med de forskellige områder. Hver sektion er delt op i 10 ringe. Du kommer farve på det antal ringe, som viser hvordan du føler dig tilpas "meget tilfreds" (10 ringe) eller "ikke tilfreds" (0 ringe). Eller noget midt imellem. Du kan hurtigt se på dit farvede livshjul om du føler dig godt tilpas, eller synes du mangler noget mens du studerer.

Meget farve = en tilfreds studerende. Lidt farve= du skal gøre flere ting som gør dig glad, eller giver dig energi.

Snak endelig med med en skolevejleder eller lærer om, hvordan dine studier kan bliver endnu bedre.

Lektiecafe

KTI Sisimiut har lektiecafe for elever. Den er MSK maskinmesterstuderende meget velkommen til at benytte.