Din studietrivsel 

Her kan du finde værktøjer, der hjælper dig med at organisere din hverdag som maskinmesterstuderende hos Maskinmesterskolen København & Tech College Greenland/KTI Sisimiut.

Det er vigtigt som ny maskinmesterstuderende, at lægge faste rammer for hver uges studier. Undervisning og studier giver det samme antal timer som et fuldtidsarbejde. Mange gange med overarbejdstimer.

Som maskinmesterstuderende for du som bonus en af verdens bredeste og mest eftersøgte uddannelser.

Forventet tidsforbrug på maskinmester studier og opgaver 

Her kan du finde nogle værktøjer som hjælper dig med at tilrettelægge din hverdag som maskinmesterstuderende.

Download dokument og udfyld det. Så får du overblik over dine studie-forventninger og krav til dig selv. Det er en god øvelse når du skal lave dine ugentlige studieplaner og opgaver.

Få styr på din tid - planlæg din studieuge

Tidsskema 07:00 - 23:00 - mandag - søndag

Download skemaet og planlæg dine ugentlig studier. Det er en god ide at planlægge flere uger ad gangen, hvis muligt.

Hvad er vigtigt for dig at fortsætte med, når du begynder dine studier til maskinmester? 

Download dokumentet - i den første cirkel skriver du ting ned, som er vigtige for dig inden du starter dine studier. I den nederste cirkel skriver du de ting ned, du føler skal være i din hverdag -  for at du er glad og har god energi til at studere/lave lektier.

Det er meget vigtigt du også gør de ting som gør dig glad og din hverdag rar. Måske dyrker du sport, besøger familie og venner i byen, har en hobby, køber mad ind for hele ugen, eller slapper af med musik eller spil.

Hvad giver dig energi i din hverdag? 

Download dokumentet og find frem til 3 ting, som giver dig energi.

Måske at se film, spise sammen middag med venner/familie, køre snescootertur, jage, fiske, sejle en tur. Vandre i fjeldene, udføre en hobby. Husk at lave mindst 1 af dine "energi beskæftigelser" hver uge.

Tænk på 2 ting du kan bruge mindre tid på, så du har mere tid til de 3 ting som giver dig energi. Du må ikke tage noget væk som er vigtigt for din daglige hverdag (f.eks. rengøring, madlavning, lektier, søvn).

Livshjulet 

Download dokumentet og giv dit livshjul farver. Når du kender dit livshjul, har du bedre styr på stress under maskinmesterstudier. 

  •  udfyld livshjulet når du starter din maskinmester uddannelse
  • udfyld livshjulet mindst 1 gang hver semester
Hjulet er inddelt i sektioner: studier, venner/familie, personlig udvikling, virksomhedspraktik, økonomi, kærlighed, parforhold og helbred. 

Sådan udfylder du hjulet: Spørg dig selv hvor glad for du er med de forskellige områder. Hver sektion er delt op i 10 ringe. Du kommer farve på det antal ringe, som viser hvordan du føler dig tilpas "meget tilfreds" (10 ringe) eller "ikke tilfreds" (0 ringe). Eller noget midt imellem. Du kan hurtigt se på farverne i dit livshjul om du føler dig glad, eller synes der er noget der mangler (mens du studerer hver uge).

Meget farve = en tilfreds studerende. Lidt farve= du skal gøre flere ting som gør dig glad, eller giver dig energi.

Snak endelig med med en skolevejleder eller underviser om, hvordan dine studier kan blive bedre.

Lektiecafe

KTI Sisimiut har lektiecafe for elever. Den kan MSK maskinmesterstuderende benytte.