KTI GUX Sisimiut

Her kan elever vælge spændende studieretninger tilpasset deres interesser og ambitioner om videregående uddannelser både i Grønland og i udlandet. KTI GUX er kendt for et socialt og trygt studiemiljø.

Den gymnasiale uddannelse er opbygget af et grundforløb og et studieretningsforløb. Grundforløbet tager et halvt år, og er ens for alle  studieretninger. På grundforløbet undervises i fagene grønlandsk, engelsk, dansk, matematik, kulturfag, science og idræt.

Efter grundforløbet starter man sin studieretning. Dette forløb tager 2½ år. Valget er ikke bindende, da endelig studieretning kan vælges ved  slutning af grundforløb.

KTI GUX studieretninger: bioteknologi, matematik, fysik og arktisk teknologi og 3 hovedområder: 1) Teknisk Naturvidenskabelig, Natur & Miljø og Byggeri & Energi 2) Sprog & Kultur eller 3) Humanistiske & Kunstneriske fag 

Nordatlantisk Gymnasieklasse NGK - en international studenterhue

KTI GUX tilbyder grønlandske folkeskoleelever et helt nyt gymnasievalg, hvor de får international studentereksamen med studier i Danmark, Færøerne, Island og Grønland. Studierne giver dem indsigt i et bredt spektrum af den nordiske kultur, alti imens de forbereder sig til en almen studentereksamen (stx).
 
Nordatlantisk Gymnasieklasse NGK giver studerende et internationalt netværk i hele fire lande. Studierne tager tre år.
 

Nordatlantisk Gymnasieklasse og studieretning

NGK har sin helt egen naturvidenskabelige studieretning med fagene Bioteknologi, matematik og fysik og arktisk teknologi.  

NGK elever modtager undervisning i følgende skoler

  • 1.g i Danmark på Gribskov Gymnasium
  • 2.g i første semester på Færøerne på Miðnám á Kambsdali
  • 2.g. i andet semester i Island på Verzlunarskoli Islands
  • 3.g i Grønland på KTI GUX

Sådan bor du mens du studerer NGK

1.g: "Studiebyen" ved Gribskov Gymnasium, Danmark
2.g: Privat indkvartering nær NGK-skolerne
* efterår: Midnám a Kambsdali, Færøerne
* forår: Verslo i Reykjavik, Island
3.g: KTI Kollegiet, KTI GUX Sisimiut, Grønland

KTI eGUX

eGUX er et online grønlandsk gymnasium. Det er en afdeling som er iværksat og ledet af KTI GUX Sisimiut.

eGUX startede op i 2018 og er siden vokset til at have omkring 150 online elever tilknyttet onlineforløbet fra hele Grønland.