Nye Fremtidsrettede Erhvervsuddannelser 

Råstofskolen (Greenland School of Minerals & Petroleum) tilbyder erhvervsuddannelser som er rettet mod Grønlands nye erhvervsmuligheder indenfor entreprenør og råstofområdet. 

En Faglært Uddannelse er Nøglen til en God Fremtid

Vi tilbyder mulighed for at blive en aktiv del af arbejdsstyrken der skal være med til at opbygge Grønlands infrastruktur. Som pioner på råstofområdet er masskinentreprenører og minesvende med til at bane vejen for optimal udnyttelse af naturens rigdom på råstoffer.

Uddannelsen er en døråbner for alle der ønsker at arbejde internationalt - enten i Skandinavien eller udenfor. 

Ambitionerne

Råstofskolen har et højt ambitionsniveau og undervisningen foregår i tæt kontakt med erhvervslivet hvor du skal i praktik og senere arbejde som faglært. Skolen giver dig de bedste startmuligheder for en god arbejdsfremtid.

Skolens mål er at eleverne består alle relevante internationale certifikater der tilbydes. Disse færdigheder til stor gavn for både elev og den kommende mester og praktikplads. 

Der er krav til eleverne

Det høje ambitionsniveau handler især om at eleverne med en færdig skolegang er parat til at begynde på en praktikplads, hvor de kan bruge sig selv fuldt ud og lære vigtige arbejdsfærdigheder. Alle skal være klar og rede til at tage svendeprøven når den tilbydes efter 2 års praktik som lærling.

Fra Uddannelse til Praksis

Råstofskolen har som formål at uddanne unge til at varetage arbejder indenfor råstofudvinding og entreprenørområdet. Erhvervsuddannelsernes teori afspejler så vidt muligt virkeligheden på landets arbejdspladser indenfor områderne.

Ønsker man at Råstofskolen er behjælpelig med at finde praktikpladser Grønland og i udlandet er skollen parat til at vejlede og hjæpe.

Engelsk er Mineindustriens Internationale Sprog

Råstofskolen lægger vægt på at elevene opnår et engelsk-niveau hvor man kan klare sig i arbejdssammenhæng. Uanset om eleverne vælger en uddannelse til minesvend eller til entreprenørmaskinfører kan der være behov for at tale og forstå engelsk som arbejdssprog.

Minearbejde er internationalt og arbejdssproget er engelsk. Af sikkerhedsmæssige årsager er det et krav at alle minearbejdere forstår engelsk. Hvis en nødsituation opstår kan god forståelse være af livsvigtig betydning - både for arbejderen selv og dennes holdkammerater. 

Entreprenørmaskiner har ofte brugsanvisning og manualer som er skrevet på engelsk. Af denne grund er det vigtigt at kunne forstå indholdet af disse. Viden om maskinernes korrekte brug højner både sikkerhed og maskinernes levetidvæsentligt.  

Sikkerheden er i højsædet

På Råstofskolen vægtes uddannelse i sikkerhed højt. Traditionelt er arbejde i både bygge - og anlægsbranchen samt mineindustrien relativ farlig. Derfor gennemgår eleverne en række internationalt anerkendte sikkerhedskurser. Alle har eksamener der skal bestås hvorefter man modager et cerfikat indenfor området. Eleverne lærer at passe på sig selv og andre samt tage højde for de risici som forbindes med arbejde indenfor begge brancher.

Et Godt Studie- og Fritidsmiljø i Sisimiut

Det bedste fundament for et godt studiemiljø skabes i et trygt, positivt fællesskab, som giver elverne mulighed for at udvikle sig. På Råstofskolen tilbyder man udover den daglige undervisning deltagelse i lektiecafe med forskellige faglærer. Råstofskolen har også en populær aften adspredelse: Klub Fastnøgle. Den er åben 1 gang om ugen, og her kan elever og kursister reparere maskiner og motorer på livet løs.  

Elever bor i gode kollegieværelser på kollegiet. Der er adskillige kollegiebygninger placeret rundt omkring i Sisimiut.

Desuden er der gode muligheder for sportsudøvelse i fritiden - enten Sisimiuts Idrætshal hvor man kan træne til en god pris for elever. Eller man kan boltre sig i Sisimiuts storslåede natur. Der er mange muligheder: hiking, trekking, fjeldbestigning, mountain bike cykling, snescooter, sejlads og kajak, skiløb, og så videre.