Klub Fastnøgle er et fridtids-tilbud til Råstofskolens elever og kursister. Her mødes man 1 gang ugentligt om aftenen og deltager i forskellige mekaniske aktiviteter der frit vælges af de opmødte. Man kan for eksempel tage sin snescooter med hvis motoren ikke virker, eller reparere sin cykel.

Det er gratis at være med, det eneste krav er at deltagende elever er aktive i fællesskabet. Skolen stiller værksted og instruktør til rådighed, Knud Jakobsen hjælper med vejledning af arbejdet - og sørger for at der er kaffe og kager :-) 

Formålet med klubben er at styrke elevernes sammenhold og deres personlige udvikling. Det er bevist at dyrkning af fritidsfællesskaber hjælper med at mindske frafald på uddannelsen.

Klubbens deltagere har god fantasi når det kommer til projekter der arbejdes på. Blandt andet hentes ofte materialer til klubarbejdet fra Sisimiuts "Dumpen" (skraldeplads), eller  maskiner som er blevet sponsoreret af gavmilde sjæle i byen. Finansiel støtte tli Klub Fastnøgle gives kun for instruktøren, så deltagere må tænke kreativt når det kommer til manglende materialer eller udstyr.

Det er elevernes eget ansvar at søge sponsorer til klubben. 

Reparation og istandsættelser af grill, basketballnet, rugbytræningsudstyr, skicykler, styrketræning-bænk, gamle snescootere, motorer, svejseopgaver osv. osv. Klub Fastnøgle har ingen grænser for hvad der kan repareres - det er op til de enkelte deltageres energi og fantasi.

Har man spørgsmål eller ønsker at bidrage med stort eller småt til Klub Fastnøgle, er man velkommen til at tage kontakt.

Knud Jakobsen: knwi@sanilin.gl / 86 76 71