Klub Fastnøglen er et fridtids-tilbud for Råstofskolens elever og kursister. Hver torsdag aften mødes man i skolens maskinhaller, og deltager i forskellige reparations-aktiviteter. Man kan frit vælge hvad man har lyst til at arbejde med. Hvis motoren på en billig, brugt snescooter pludselig ikke virker, kan eleven tage den med, og bruge torsdag aften på at reparere den. 

Det er gratis at være med, det eneste krav er, eleverne er aktive i fællesskabet. Skolen stiller en instruktør til rådighed: Knud Jakobsen, han hjælper med vejledning af reparations-arbejdet. Der bliver budt på kaffe og kager :-) 

Formålet med klubben er, at styrke elev-sammenhold og deres personlige udvikling. Forskning viser, at deltagelse i fritidsfællesskaber øger chanchen for at fuldende uddannelser. 

Klubbens deltagere har god fantasi, når der arbejdes med reparationer. Mange gange henter eleverne materialer til arbejdet ved Sisimiuts lokale skraldeplads, "Dumpen". Nogen gange sponsorerer gavmilde sjæle i byen de nødvendige maskindele. Økonomisk støtte tli Klub Fastnøglen gives kun for instruktøren. Derfor må eleverne tænke kreativt når det drejer sig om at skaffe de manglende materialer eller udstyr for reparationer.

Det er elevernes eget ansvar at søge sponsorer til klubben. 

Alt kan istandsættes med flid: udendørs-grill, basketballnet, ski-cykler, styrketræning-bænk, snescootere, bil- og bådmotorer, svejseopgaver osv. osv. Klub Fastnøglen har ingen grænser for, hvad eleverne kan reparere. Det er op til den enkeltes energi og fantasi.

Har man spørgsmål, eller ønsker om at bidrage med stort eller småt til Klub Fastnøglen, er man yderest velkommen til at tage kontakt.

Knud Jakobsen: knwi@sanilin.gl / 86 76 71